Ön tudja már a szakdolgozati témáját? – MEGJEGYZÉSEK

Ön tudja már a szakdolgozati témáját? – MEGJEGYZÉSEK

Néhány hallgatói válasz a CAWI kérdőívre adott hallgatói válaszokból:

·        Elakadtam benne….
·        Elképzelésem van arról, hogy nagyjából milyen témák érdekelnek, de még nem tarotok ott a képzésben, hogy szakdolgozat témát kelljen választanom.
·        Elmondható, hogy engem igen váratlanul ért a szakdolgozati téma választásának a lebonyolítása. Mivel szakirányos témáinkat ezelőtt csak egy évig volt lehetőségünk tanulni, nagyon vakon éreztem magam ahhoz, hogy önállóan bármilyen témát ki tudjak találni, amivel esetleg még kevesebben foglalkoztak azélőtt. Egyszerűbbnek éreztem, ha már egy folyó kutatásba csatlakozhatok, hiszen ezt a területet nagyon érdekesnek találom, illetve vannak olyan támpontok, amelyekhez tudok igazodni egy ilyenfajta szakdolgozat megírása esetén.
·        És témevezetőt már választottam.
·        Esetlegesen a MTE-n írt témával foglalkoznék tovább (Népi gyermekjátékok és fejlesztő hatásai)
·        Fogyatékossággal élő a mese világában.
·        Gépészmérnök vagyok és ebben is dolgozom, nagyon érdekel, hogy hogyan lehetne ötvözni ezt a tudományterületet a jelenlegi tanulmányaimmal
·        Jelenleg úgy érzem, hogy gyakorlati órák hiányában nehezen tudnám megírni a szakdolgozatomat. Vizuális típus vagyok, így sokat segít, ha egy téma, amiről olvasok a szakirodalomban, az meg is elevenedik előttem. Ennek reményében várom a szeptemberi gyakorlati képzés óráit.
·        Még nem köteleződtem el mellette, de mivel közel 6 éves cserkészvezetői tapasztalatom van, ezért egy olyan témán gondolkodom ami ezzel kapcsolatos. Például: Kommunikációs készségek fejlesztése a cserkészet módszereinek használatával
·        Mindenképpen időskorban vagy felnőttkorban jelen lévő logopédiai problémáról, ehhez kapcsolódó témáról szeretnék írni.
·        Nagyon korán ,a 3. félév elején KELL választanunk szakdolgozat témát, így ez a szakdolgozat mindenkinél az előző hivatásából adódó ötleten alapuló biztonsági döntés. Nem, vagy kevésbé kapcsolódik a szakirányához, mivel a szakirány érdemi , tanulmányi része még csak a 4. félévben kezdődik.
·        Nagyon sok téma és kapcsolódó terület érdekel, és tudom is hogy nagyjából melyikhez hogyan kezdenék hozzá, de még nem köteleződtem el egy konkrét témához/kutatáshoz.
·        néha átfut egy-egy gondolat, felkapom a fejem egy-egy dologra, hogy „á, aha – ez de érdekes”, de még nem konkretizálódott; azt hiszem le kellene írnom ezeket a gondolatokat magamnak
·        Szeretném konkrétan a táncterápia témára kiélezni a szakdolgozatomat, de oktatói visszajelzés hiányában lecsúsztam a jelentkezésről. Remélem ettől függetlenül még megoldható a kivitelezés.
·        Úgy érzem, nem kaptam, és nem is fogok elég segítséget kapni ehhez az egészhez.